Het verhaal van… Erwin van der Hoeven

Inspecteur/ adviseur

In ‘Het verhaal van’ maak je kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Erwin van der Hoeven, inspecteur/ adviseur bij visiplan op ons kantoor in Zwolle.

Kun je in het kort even vertellen met wie we het genoegen hebben? 

Ik ben Erwin van der Hoeven,  44 jaar en woon in Oldeholtpade met mijn vriendin en onze twee kinderen Tess (9) en Sander (7). Als hobby zit ik graag op de mountainbike en probeer dat dan ook twee keer in de week te doen. Verder hou ik van tuinieren en leuke dingen doen met de kinderen.

Kun je iets meer vertellen over wat jouw functie inhoudt? 

17 jaar geleden ben ik komen werken bij visiplan als tekenaar en destijds in korte tijd doorgegroeid naar projectleider. Het tekenwerk is door de jaren heen en de crisis wel op een lager pitje gekomen. Een aantal jaren geleden heb ik dan ook mijn NEN 2767 certificaat behaald, waardoor ik nu ook conditiemetingen, meerjarenonderhoudsplannen en bouwkundige inspecties kan doen. Het leuke van het uitvoeren van deze inspecties is dat je dan op locatie werkzaam bent. Dit is nu wat moeilijk met de corona maatregelen, maar hopelijk wordt dit in de toekomst weer beter. Verder doe ik nog wat tekenwerk voor Linea Architecten, dit zijn voornamelijk verbouwingen. Deze werkzaamheden worden op kantoor Zwolle gedaan. Verder doe ik regelmatig werkzaamheden voor onze zusteronderneming oculus, dit zijn met name risicobeoordelingen. 

Wat is jouw motto?

Afspraak is afspraak! Hier probeer ik mezelf ook altijd aan te houden.

Hoe ziet jouw gemiddelde dag eruit?

Een gemiddelde dag is er eigenlijk niet. Mijn dag is altijd afhankelijk van de mails die binnenkomen en de eventuele afspraken die ik heb voor inspecties. 

Wat maakt jouw werk bijzonder?

Door de diversiteit van het werk, tekenwerk/ inspectie/ risicobeoordeling, is haast geen dag hetzelfde. 

Wat maakt het af en toe even spannend of minder leuk?

Het werk is, mede door de corona maatregelen, op dit moment erg veel op kantoor en minder op locatie, dat maakt het even wat minder leuk. De spanning haal ik toch uit het feit dat ik nog steeds elke dag weer nieuwe dingen / innovaties tegen kom. 
De leukste tekenopdracht was toch wel, “De Ark” in Dronten. Dit is een wooncomplex die gebouwd is in de vorm van een Ark. Het ontwerp was van 19 Het Atelier. 

Kun je iets meer vertellen over het project waar je nu actief mee bezig bent?

Voor visplan ben ik op dit moment bezig met een tekenklus voor de verbouwing van 2 winkelpanden naar een huisartsenpraktijk in Rotterdam. 

Hoe vind je de sfeer?

“We hebben een leuk stel collega’s binnen de organisatie”, geeft Erwin aan. In de afgelopen 17 jaar zie ik bij de personeelsbijeenkomsten, dat de sfeer onderling erg goed is. 

Hoe zie jij visiplan/OB&V?

“Ik denk dat je haast geen betere werkgever kan vinden als visiplan/OB&V Holding. Je krijgt veel vrijheid en verantwoording als je dit aankan.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

“17 jaar geleden heb ik gezegd dat ik hier geen 5 jaar zou blijven zitten. Echter zijn deze 17 jaar voorbij gevlogen en zal ik over 5 jaar waarschijnlijk nog steeds werken binnen de OB&V Holding.”

Is er nog iets wat je mee wilt geven aan de lezers?

Gezondheid is het belangrijkste wat er bestaat. Dus blijf gezond!

Bereikbaarheid tijdens de kerstvakantie

De kantoren van visiplan zijn gesloten van 22 december 2023 t/m 2 januari 2024. Telefonisch zijn we beperkt bereikbaar in deze periode.

Aandelen overdracht

We hebben heuglijk nieuws!

Afscheid Hans Roseboom

Na bijna 20 jaar verband gaat Hans ons verlaten.