Het verhaal van… Erwin Stok

In 'het verhaal van' maken we kennis met onze medewerkers en de projecten waar zij actief zijn. Dit keer spraken wij met Erwin Stok, inspecteur bij visiplan, die momenteel onder andere werkzaam is voor VvE Wijdeblik in Breukelen. 


Kun je in het kort vertellen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Erwin Stok, 44 jaar en woonachtig in Zoetermeer. Ik ben getrouwd met Gita, vader van Hugo, mijn zoon van 10 jaar. Ik ben werkzaam bij visiplan sinds februari 2019. Het rijden in en werken aan oude Volkswagens is één van mijn grootste hobby's. Ook vind ik het leuk om evenementen te bezoeken met de Volkswagens en er mee op vakantie te gaan. Daarnaast ben ik gek van fotografie, dit combineer ik graag met mijn passie voor auto's. 

Kun je iets meer vertellen over jouw functie bij visiplan?

Ik ben bij visiplan werkzaam als inspecteur. In deze rol maak ik voornamelijk meerjarenonderhoudsplannen voor VvE's en woningcorporaties. Daarnaast begeleid ik een aantal projecten voor woningcorporaties en VvE's, zoals grote en kleine renovaties. Dan ben ik eigenlijk de tussenpersoon voor de VvE en de aannemer die hierbij betrokken is.

Welke opleiding of ervaring heb je specifiek nodig voor jouw functie?

Zelf heb ik mbo bouwkunde gestudeerd. Ik denk dat vooral brede ervaring belangrijk is. Het is handig als je veel gezien hebt tijdens projecten, als je dingen tegen elkaar kunt afwegen en weet met wat voor soort situaties je te maken hebt.

Omdat ik niet alleen de inspecties doe, maar ook de projecten begeleid, krijg je ook te maken met veel verschillende personen: met aannemers, met bewoners, met woningcorporaties. Hoe je daar mee om moet gaan, zowel met klanten als bewoners, dat zijn naar mijn idee dingen die met ervaring te maken hebben. Je hebt bijvoorbeeld wel eens te maken met bewoners die vragen hebben of dingen anders zien. Maar ook het zorgdragen dat de ingehuurde aannemers het werk naar tevredenheid van de opdrachtgever verrichten, en alle communicatie die daarbij komt kijken, is een belangrijke taak. In dit werk vraag je ook regelmatig offertes op voor asbestsaneringen, voor kozijnenvervanging, herstelwerkzaamheden aan het dak. In deze periode van drukte in de bouw moet je daar flink achteraan zitten.

Hoe ziet jouw werkdag er gemiddeld uit?

Dat is heel verschillend. Afhankelijk van de projecten die ik heb lopen kan ik de hele dag op kantoor zitten om iets uit te werken, wat ik die dag daarvoor buiten heb opgenomen. Soms houdt het ook in dat ik 's ochtends naar een werk ga om iets op te starten, samen met de aannemer die bezig is op dat moment, en vervolgens op kantoor daar een verslag van maak en zaken op de mail uiteen zet. Om vervolgens een project wat ik eerder heb geïnspecteerd uit te werken. Het is dus heel divers. Er zijn dagen dat je de hele dag buiten bent, dagen waar je alleen maar op kantoor zit, maar vaak is er ook een combinatie van die twee.

Wat maakt jouw werk zo bijzonder?

Ik denk die veelzijdigheid, zowel in de diversiteit aan werkzaamheden als in verschillende projecten. De ene keer loop ik in een woonwijk, de andere keer ben je een schilderklus bij een mooi, statig oud pand aan het opleveren. 

Wat zijn de minder leuke kanten?

Het is wel eens vervelend als je niet voor elkaar kan krijgen wat je voor elkaar wil krijgen. Eigenlijk kunnen heel veel factoren hier aan ten grondslag liggen. Bij het project waar ik nu veel betrokken ben, VvE Wijdeblik, heeft de aannemer bijvoorbeeld te maken met een personeelstekort, waardoor er in overleg oplossingen gezocht moeten worden. Dit maakt het werk extra uitdagend.

Kun je wat meer vertellen over VvE Wijdeblik?

Het gaat om deels een renovatie en het verduurzamen van een flatgebouw in opdracht van een VvE. De VvE is zelf nauw betrokken bij de uitvoering van de renovatie en visiplan is aangesteld om toezicht te houden op de werkzaamheden en de VvE te ondersteunen waar nodig. Deze betrokkenheid zorgt ervoor dat korte lijnen noodzakelijk zijn, dit maakt het werk erg dynamisch. We zijn natuurlijk wel graag overal bij betrokken, zodat we ook kunnen inspringen op dingen die we zien gebeuren. 

Het is een project waar gevelisolatie is aangebracht, balkonhekken zijn vervangen, asbest uit de kozijnen wordt gesaneerd, en deze vervolgens worden vervangen door aluminium kozijnen. Aan de laatste twee punten wordt momenteel gewerkt. De kozijnen moeten binnen één dag vervangen worden, wat logistiek gezien een flinke uitdaging vormt. 

Hoe zie jij de toekomst?

Het werk wat ik nu doe vind ik heel leuk en daar wil ik nog beter in worden en me volop in ontwikkelen. Zeker wat betreft inspecties en het uitwerken daarvan. 

Hoe zie jij visiplan?

Visiplan is een hele leuke club mensen, samen met de veelzijdige opdrachten maakt dit het een ontzettend leuk bedrijf om voor te werken.

Bereikbaarheid tijdens de bouwvak

De kantoren van visiplan blijven geopend tijdens de vakantieweken.

Bereikbaarheid tijdens de kerstvakantie

De kantoren van visiplan zijn gesloten van 22 december 2023 t/m 2 januari 2024. Telefonisch zijn we beperkt bereikbaar in deze periode.

Aandelen overdracht

We hebben heuglijk nieuws!